YH - utbildningen för svetsare tillbaka på skolan

Osby kommun informerar att Ekebackeskolan får tillbaka yrkeshögskoleutbildningen för svetsare. Beskedet kommer sedan Myndigheten för yrkeshögskolan godkänt Ekebackeskolans ansökan om att få bedriva utbildningen. Av de 1305 skolor som ansökte om att få erbjuda YH-utbildningar beviljades 351 stycken. En av dem var alltså Ekbackeskolan som till hösten kommer kunna återuppta sin yrkeshögskoleutbildning i svetsning.

Den nya ettåriga utbildningen börjar redan hösten 2017 med tolv platser, en länk för ansökan kommer att läggas upp på hemsidan inom de närmaste veckorna. Vill du redan nu anmäla att ditt intresse så skickar du ett mail till utbildningsledaren Jörgen Persson på mail Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
 
 

Besök oss på Elmiamässan

Elmia Svets och Fogningsteknik är branschens givna mässa. Här får du ett samlat utbud av dagens och morgondagens utrustning för svets och sammanfogning. Det är också här du ser de senaste nyheterna, de smarta innovationerna och de effektiva lösningarna för modern produktion.

Läs mer

Yrkes-SM 2016 i Malmö

Yrkes-SM är Sveriges största satsning för att öka intresset och rekryteringen till moderna yrkesutbildningar inom bygg, design, industri, it, service, vård- och tekniksektorn. Genom ett stort och innehållsrikt tävlings- och uppvisningsarrangemang vartannat år tävlar och mäter hundratals av Sveriges mest yrkesskickliga ungdomar sina krafter mot varandra inom ett 30-40-tal yrken. Under tre intensiva dagar erbjuds skolor och allmänhet att gratis få besöka det uppemot 14 000 kvm stora arrangemanget för att få möjligheten att titta, fråga och själva få pröva på.

Läs mer